WIE BEN IK...

Mijn eigen weg
Ik ben Gera van der Linden. Jarenlang heb ik als fysiotherapeut gewerkt, zowel in de eerstelijn als in een verpleeghuis. In de gesprekken met patiënten kwamen vaak zingevingsvragen voorbij. Die boeiden mij, ook al was het toen niet direct mijn vakgebied.

Nadat ik in een klooster kennis had gemaakt met een veel meer ervaringsgericht geloof dan ik vanuit mijn kerk gewend was, besloot ik theologie te gaan studeren.
Als voorganger in de kerk houd ik me nu vanuit christelijk perspectief met zingevingsvragen bezig.
Na de theologie-opleiding heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan, waaronder de Klinisch-Pastorale Vorming, zorg voor de ziel, de jaargang rouw en verlies, de tweejarige opleiding bibliodrama-begeleiding en de opleiding geestelijke begeleiding. 
In een klooster heb ik cursussen meditatie, Lectio Divina, innerlijk gebed en het gaan van de mystieke weg gevolgd.

Wat geeft licht op mijn weg?
Ik kijk vanuit een christelijk perspectief naar het leven en de mensen om mij heen.
Het zet mijn leven en ook de mensen om me heen in een ander licht, het licht van de ruimte van Gods liefde. Natuurlijk kun je ook op andere manieren naar het leven kijken. Als geestelijk begeleider help ik jou graag om jouw eigen visie te verhelderen.

Een belangrijke bron van inspiratie is voor mij de bijbel. Hoe actueel de bijbel is en hoezeer je de bijbelverhalen kunt verbinden met je eigen leven blijkt bij uitstek bij  bibliodrama.


Mijn inspiratie vind ik verder in het lezen van mystieke teksten. Regelmatig zal ik een nieuwsbrief schrijven (1 keer per maand), waarin ik een inspirerende tekst deel. Vind je het leuk om zo’n nieuwsbrief in je mailbox te ontvangen, meld je dan aan door een mail te sturen naar info@lichtopjeweg.nl
Ook de stilte is voor mij erg belangrijk. Daarom ga ik graag wandelen, genietend van de natuur en de rust. En ik ga regelmatig naar een klooster. In de stilte, al dan niet wandelend, kom ik tot rust en word ik open en ontvankelijk voor mijn Bron: God-in-mij.

Voor mij is er één belangrijk woord dat verbonden is met God en dat is liefde. Het licht van die liefde laat mij zien dat ieder mens waardevol is!